torstai 10. lokakuuta 2013

Lokakuu juhlia täynnä

Lokakuussa meillä on varsinainen juhlarysä! N. yhden viikon sisään meille mahtuu viidet nimpparijuhlat aina isomummosta pikkuserkkuun. Lokakuun synttärisankareita en edes viitsi luetella, niitäkin nimittäin on! Olemme tietysti kotona juhlineet omia pikkusankareitamme tavattomankin yltäkylläisesti. Vaikka nimpparit eivät itselleni ole kovinkaan tärkeät, jostain syystä siitäkin saadaan aikaiseksi tynnyreittäin iloa, kun on kyseessä tämä pikkuväki. Aamun Pikku kakkoseenkin saadaan kunnon jännitettä useammalle päivälle, kun odotetaan tutun nimen kuulemista :)

Mummi ja Ukki kävivät kylässä jo melkein kaksi viikkoa sitten, samaan rytäkkään sattui myös Papan vierailu. Siispä päätimme iso A:n kanssa ryhtyä leipomishommiin. Oikeastaan tällä kertaa taisin itse leipoa suurimmaksi osaksi, mutta päätös ainakin oli yhteinen :) Kokeiluun lähti Kinuskikissan sen hetkinen uutuus: whoopiekakku. Siinä perinteinen whoopie on suurentunut kakun kokoiseksi ja koristelukin on pidetty maltillisena. Kinuskikissan koristelu muutti meillä muotoaan nimipäiväsankareiden kunniaksi.

Vinkki: kun pursotat koristeet Candy Melts:llä tai suklaasulalla, malta odottaa jäähtymistä. Muuten koristelusta voi tulla hätäistä sohimista, kun sormet palaa ;)

Eilen ei leivottu pikku I:n kunniaksi, kun ei toinen olisi kuitenkaan itse päässyt herkuttelemaan, joten tyydyimme juhlimaan Gremliniä pelkin lahjoin. Tämä tuntui sopivan neitokaiselle oikein hyvin ja pakkausmateriaalit saivat kyytiä. Tänään juhlittiin iso A:ta luonnollisesti vähän isommin. Lahjoja tutkittiin tarkkaan ja yhdessä leivoimme appelsiinikakun, jota ehdin jo Facebookissakin hehkuttaa. Kakku on jo lähes hävinnyt pöydältä, että ei sitä iloa kovin pitkään riittänyt :) Koristelut jätettiin tällä erää pois, koska maku on tässä niin hurmaava, ettei kakku kyllä koristeita tarvitse.


Juhlapäivää on jatkettu sisäleikeillä, koska iso A (kuten kaksi muutakin perheenjäsentä) on nuhassa, joten en viitsinyt viedä sateeseen. Sade loppui totta kai sopivasti päiväunien ajaksi. Hoidettiin yhdessä pyykkihuolto ja leikittiin piilosta pyykkitelineen alla. Sitten ryhdyimme tositoimiin, nimittäin junaradan rakentamiseen, johon upposikin melkein kaikki ratapalikat. Otimme oikein matonkin pois, että saimme ison hyvän alustan radalle.

  
  
 
Viime yö oli lähes katastrofi Gremlinin osalta, mikä saattaa poikia uuden nukkumispostauksen. Mutta sitä odotellessa mukavaa syyspäivää teille muillekin ja itse taidan lähteä tarkastamaan tuon appelsiinikakun tilanteen... ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti