torstai 31. lokakuuta 2013

Lastenhuone

Meillä oli "pieni" projekti viime viikonloppuna, vihdoin ja viimein ryhdyimme tuumasta toimeen ja laitoimme iso A:n huoneen kuntoon. Kaikki meillä kyläilleet (siis ennen tätä projektia) arvanevat, ettei kyse ollut ihan pienestä huonekalujen uudelleenjärjestelemisestä vaan huone sai aika lailla täysin uuden ilmeen. Tähän astihan huone on ollut sekä iso A:n huone että meidän rojuvarasto. Edelleen kaapeissa on muutamia sinne kuulumattomia asioita, mutta hei, ei kaikkeen nyt kerralla pysty. Vaikka viime lauantaisen perusteella melkein pystyykin ;)

Kun muutimme tänne, jätimme tarkoituksella keskimmäisen makuuhuoneen tapetoimatta. Vähän katseltiin lastentapetteja, mutta koska vielä ei ollut vauvaa edes tiedossa, oli aika vaikea miettiä minkälaisen lastenhuoneen sitä haluaisikaan. Kaikki nämä vuodet siellä on siis ollut sellaiset aivan järkyttävät tapetit, jotka muista makuuhuoneista tapetoimme äkkiä piiloon. Meidän makkarissa taisi kyllä olla vielä hirveämmät.  Ei siis todellakaan olisi tapettien perusteella uskonut, että talo on rakennettu 2007 ja että täällä asui lapsiperhe. Anteeksi tämä vuodatus, meillä ei oikein maku kohdannut edellisen asukkaan kanssa. Kosteiden tilojen laatoitus ansaitseekin ihan oman postauksensa...

Nyt siis vihdoin ja viimein päätimme laittaa tapetit uusiksi ja tulimme siihen tulokseen, että itse tapetti voisi olla suhteellisen neutraali. Tuskin pystymme täällä asumaan ihan hirveän montaa vuotta enää tai ainakaan emme voi molempia vesseleitä sulloa samaan huoneeseen loputtomiin, mutta ajattelimme silti yksinkertaisen tapetin olevan varmuuden vuoksi paras valinta. Myös koska huone on todella pieni, liian kirkas ja kuviorikas tapetti todennäköisesti saisi seinät kaatumaan päälle. Lapsekkuutta ja leikkisyyttä lisäisimme sitten sisustustarroilla.

Kuvat ovat ihan tavattoman surkeita, en jaksa vaivautua ottamaan oikealla kameralla, koska kuvien siirtämisen kanssa olisi hirveää säätöä, perheemme kuvausvälineet kun yllättäen kuuluvat sille, joka valokuvausta harrastaa. Aurinkokin teki katoamistempun juuri ennen kuvaamista, mutta ehkä tästä vähän pääsee tunnelmaan. Pitemmittä pölinöittä, astutaanpa iso A:n huoneeseen.

Kirjain on jotain tiivistä vaahtomuovin kaltaista materiaalia. Tämä ja huoneen muut puputarrat on tilattu Hattentatista

Tapetti on kuvioimaton vaaleanvihreä kuitutapetti K-Raudasta.

Hylly ja uskomattoman tilavat säilytyskorit ovat Ikeasta. Hyllyn toinen reuna on hassusti rajattu pois kuvasta, koska huoneen asukki ei suostunut väistämään enempää ;)

Tarroiksi valitsimme iki-ihanan Guess how much I love you -setin, johon ihastui heti niin äiti kuin poikakin.

Nämä tarrat ehkä joutuvat uudelleenjärjestäytymään, kun saadaan päiväjärjestys-kellotaulu seinälle asti.

Tässä nyt suurin osa seinillä seikkailevista pupuista, ei ihan kaikkea pidä paljastaa ;) Omasta mielestäni onnistuimme luomaan lapsenomaisen, mutta lastemme luonteisiin sopivan rauhallisen tunnelman huoneeseen. Olen ikionnellinen, että nyt iso A:llakin on tilaa leikkiä omassa huoneessa, eikä isompiakaan leikkejä tarvitse enää raahata olohuoneeseen. Nyt saatiin myös oma pieni keittiönurkkauskin kokkausintoiselle pojalle. Noista kuvista ei tosiaan näekään, kuinka paljon sinne tulikaan tilaa. Iso A aiheutti vähän haastetta kuvaamiselle, koska olisi halunnut olla joka kuvassa mukana ja vielä toistaiseksi pidän kiinni linjastani, eli ei lasten kuvia yleiseen jakoon nettiin. Vaikka vähän jo tekisi mieli jakaa hauskoja videonpätkiä ja muita otoksia, kun ovat niin vallattoman söpöjä nassikoita! :)

Näihin herkkiin pupustelu-tunnelmiin päätän tämän päivityksen ja jatkan harvinaisen hiljaisuuden nauttimisesta: molemmat mussukat SAMAAN AIKAAN päiväunilla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti