maanantai 28. lokakuuta 2013

Aarrekid + siilit

Facebookissa hehkutin jokunen aika sitten, kuinka arpaonni osui kohdalleni. Kyseessä oli siis Aarrekidin sadutustempaus, jonka puitteissa suosikkiblogistini järjesti arvonnan. Palkinto oli lahjakortti Aarrekidin verkkokauppaan ja tilaus lähti jo samana iltana. Pähkäilin tovin, mitä kivaa valitsisin, ottaisinko jonkun kivan paidan iso A:lle vai ehkä jotain yhteistä lapsille. Iso A:n satu kuitenkin oli se varsinainen "arpa", joten palkintokin pitäisi olla erityisesti hänelle. Päädyin lopulta valitsemaan metrin palan kangasta, josta saisin tehtyä enemmän kuin yhden paidan ja ehkä jotain pientä myös pikkusiskolle. Pohdin pitkään kahden eri kankaan välillä, kuosina pidin tästä enemmän, mutta en vain näe lilaa iso A.n päällä, Moni väri sopii hänelle, mutta lilaa vierastan. Sen verran jäi lahjakortin arvoa jäljelle, että otin vielä iso A.lle Rooster-huivin.

Avaruusmatka

Rooster

Sain lopulta viimeisteltyä siili-hupparinkin. Hupusta tuli vähän epäsiisti, samoin hupparin sisäpuolesta, koska en halunnut vuorittaa sitä. Halusin tehdä kevyen hupparin talveksi sisäkäyttöön ja viileisiin kesäaamuihin tai -iltoihin. Kun lopulta sain raivattua aikaa viimeistelylle, huomasin jättäneeni helman ohjetta pidemmäksi, joten ostamani vetoketju oli aivan liian lyhyt. Facebookin Kangashamsterit-ryhmästä löytyi onneksi nopea apu ja pian sain käsiini hieman pidemmän ketjun.

Kaava jostain Ottobresta.
Siili-velour Tekstiili-Fihlistä ja vihreä trikoo Fabriinasta.

Ostin alunperin siili-kangasta tietämättä mitä siitä teen. Yllättäen. Mieleeni piirtyi lopulta kuva ensi kesästä, kun lapsemme juoksevat (tai taapertavat) leikkikentälle samanlaisissa huppareissa. Totesin, että ostamani kangas tuskin riittäisi ja jostain olisi saatava nopeasti lisää, koska kangas näytti olevan joistain kaupoista jo loppu. Jälleen apuun tuli Kangashamsterit. Kun esipesin ensimmäistä kangaspalaa, ikäväkseni totesin siilien värjänneen koko pohjavärin. Alunperin pohjaväri oli ihana puhtaanvalkea ja siksi se näyttikin niin herkulliselta. Värjäytyminen teki mielestäni kankaasta tosi ruman ja tässä vaiheessa olin todella täynnä koko siiliä! Nyt kun huppari on vihdoin valmis, olen aika tykästynyt siihen. Eniten harmittaa, etten kankaita leikatessani kohdistanut etukappaleita ja huppua viisaammin, mutta mitäs pienistä. Pikku I:lle on siis tulossa samanlainen erivärisin kantein ja vuorin. Toivottavasti saan sen tehtyä gradu- yms. hässäkän keskellä.

Nyt sormet syyhyvät jo kuitenkin leipomisen pariin. Iso A on esittänyt haastavan toiveen synttärikakkunsa suhteen ja vihdoin mielessä on joitain ideoita. Synttäritarjoiluvaihtoehtojen testailu muutenkin lähtee käyntiin virallisesti tällä viikolla. Naapureiden makunystyrät tulevat tarpeeseen! Kiireellisin olisi nyt kuitenkin ensi viikon isänpäiväkakku, johon on vasta koristelu mielessä. Iltanaksuttelu jatkuukin nyt leivontasivustojen parissa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti