keskiviikko 18. joulukuuta 2013

Ilona Anniina

Pistetään nyt sitten jalalla koreasti, vaikka väsyttää. Sain nimittäin vihdoin nämä kauan kaipaamani kuvat pikku I:n nimiäisjuhlasta. Nimiäisiä vietettiin kesäkuun alussa kauniissa, joskin vähän vilpoisessa säässä. En suuria odotuksia ladannutkaan sään puolesta, joten kahvit katettiin sen enempää ihmettelemättä sisälle. Yllättäen sankari itse nukkui suurimman osan ajasta, mutta ei pahastunut sylistä syliin "heittelystä", joten kaikki luultavasti olivat tyytyväisiä.

Nimeä saivat vieraiden lisäksi myös vanhemmat taas jännittää ihan loppumetreille asti ja lopullinen valinta taidettiin tehdä kaksi päivä ennen juhlia. Niin myös iso A:n kohdalla. Vielä kakun päälle tulevaa nimeä askarellessani piti useampaan kertaan varmistaa, onko tämä nyt se. Olin myös tehnyt sokerimassaa varten sapluunat parille muulle nimivaihtoehdolle varmuuden vuoksi :D Mutta olemme olleet tyytyväisiä valintaan ja neiti on osoittanut olevansa nimensä veroinen, sellainen päivänpaiste hän päivisin on. Auringon laskiessa neidistä sitten kuoriutuukin melkoinen Gremlin. Ei uskoisi. Jotain paholaisen jälkeläisiä nämä ovat, kun isoveljenkin ensimmäinen suosikkikappale oli The Imperial March. Pitkä matka on tultu tuosta Cheekiin :D

Mutta itse asiaan, eli tarjolla oli laiskurin Bebe-leivoksia (rakastan näitä yli kaiken!), joiden päälle kuorrutin epätyylikkäästi kirjaimia. Jostain syystä saimme päähämme antaa vieraiden hetken arvuutella neidin nimeä. Pikku I:n kummisetä arvasikin toisen nimen oikein! Muilla vierailla ei sitten riittänytkään hahmotuskykyä arvata kaksitavuisia nimiä pidempiä vaihtoehtoja :) Suolaisena herkkuna oli hyydytetty lohivoileipäkakku, josta iso A:n kommentti oli: "pahaa" :) Tämä kakku leivottiin tehokkaasti juhlia edeltävän päivän aamuna  ja heti meni putkeen. Leipä oli unohtunut kauppaan, joten aamuseiskalta tämä rouva huristeli ABC:lle. Aikomus oli toki pyöräillä, matkaa kun on tosiaan hurjat puoli kilometriä tms., mutta totta kai pyörän kumi oli puhki. No, loppu hyvin, kaikki hyvin. Tuolloin olin myös viisas ja hyväksyin rajalliset voimavarani, joten delegoin anopille erikoisruokavalion leivonnaiset. Meidän juhlissa kun tosiaan aina täytyy olla myös maidoton, sokeriton ja viljaton vaihtoehto. Ei mitään hajua, mitä ne tällä kertaa olivat :D

Kakkuun valikoitui omasta mielestäni aivan huipputäytteet, mansikka- ja vaniljamousset. Ihanan raikas yhdistelmä ja tulee taatusti löytymään tulevaisuudessakin yhden jos toisen kakun sisältä. Siitä tuli kertaheitolla sellainen luottotäyte, joka kaivetaan esiin kun on hätä kädessä :) Yhtenä vaihtoehtona oli jo odotusaikana, ja jonka itse asiassa hylkäsin vasta viikkoa ennen juhlia, Red Velvet. Hyvä kakku, mutta koin sen liian tylsäksi tähän juhlaan. Se on kuitenkin ollut niin pitkään leipomishaaveissani, että luultavasti otan sen vielä uudestaan kokeiluun jossain yhteydessä ja yritän mahdollisesti keksiä jotain twistiä täytteeseen. Värikäs kakkupohja kiinnostaa siinä määrin, että todennäköisesti sellainen tullaan näkemään eräillä 1-vuotissynttäreillä, vaikka Red Velvetistä ei olekaan kyse ;) Kiitos muuten ystäville, jotka toimivat nimiäiskakkuvaihtoehtojen koemaistajina!


Perhoset meinasivat lähteä lentoon kesken kaiken, mutta sellaista elämä joskus on: vauhdikasta :)
Kaikki reseptit olivat tällä kertaa Kinuskikissalta ja lisään linkit myöhemmin, jos muistan. Nyt pitää ehkä mennä jo nukkumaan, jos vajaan kuuden tunnin päästä meinaa päästä ylös. Ja jaksaa herätä pari kertaa sitä ennen.

Hyvät olivat nämäkin pirskeet!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti