perjantai 21. helmikuuta 2014

Me(&Myself)&I

Tuttu Me&I-esittelijä kävi pari viikkoa sitten avoimessa päiväkodissa, jossa siis käymme muutenkin säännöllisesti. Olin jo etukäteen tutustunut mallistoon ja ostoslistalle oli päässyt vaaleanpunaiset kissapöksyt pikku I:lle ja iso A:lle ruskeat velourleggarit (joo kyllä, mun mielestä ne käy loistavasti myös pojalle). Ihastuin kisuihin ihan täysin livenä ja ilman muuta pöksyt pääsivät myös tilauslomakkeeseen. Iso A sen sijaan valitsi itselleen turkoosit joogat, mitkä nekin olivat ihan kivat. Itse siis olisin halunnut ne ruskeat leggarit, koska pidän Me&I:n velourista. Se on kestävää ja ihanan tuhtia, ei siis mitään lirularua. Mutta mielestäni lapsilla on oikeus sanoa mielipiteensä omista vaatteistaan ja koska hän ihastui joogiin, ne myös sai.

Meillä on ennestään punaiset nallehaaremit (velouria) kokoa 86/92cm. Ostin nämä toissa syksynä mahassa kelluvaa pikku I:tä varten ja ensin ajattelin, että iso A:kin ehtii hetken niitä pitää. Jostain syystä ne kuitenkin jäivät kaappiin ja sitten jo ajattelin, että iso A on jo kasvanut niistä ohi. Kerran kaappia siivotessani katsoin housuja ja totesin, että onpa ison näköiset. Puin ne iso A:lle ja hyvänen aika! Nehän sopivat vielä! Tuolloin siis jo 98cm käytössä. Ja nyt kun suurin osa vaatteista alkaa olla 104cm, haaremit sopivat yhä. Ne ovat olleet myös iso A:n suosikkihousut ja ovatkin paljon pidetyt. Silti velour on vielä yhtä pehmeää kuin ennen ensimmäistä pesua ja värikin on kirkas kuin juuri pesty paloauto. Lienee jo selvää, että mielestäni nämä housut ovat olleet money well spent.

Samalla kun ostin nuo nallehaaremit, ostin myös paidat iso A:lle ja kummipojalleni. Kummipoikani paita meni jo heti ensimmäisissä pesuissa aivan vaalean nukan peittoon ja paita oli aika kulahtaneen näköinen jo lyhyen käytön jälkeen. Ei kiva. Sen sijaan iso A:n ribbitrikoinen paita on yhä 1,5 vuoden käytön jälkeen siisti. Sitten aloin seurata Facebookin Me&I-kirppistä sekä sen kulahtaneita "vielä siistejä" paitoja ja totesin, että meille ei todellakaan enää sileätrikoissa Miikkareita tule. Korkeintaan joku jo valmiiksi vaaleasävyinen, jossa haalistuminen ei niin pomppaa silmille. Eli velour ja ribbitrikoo tekivät minuun vaikutuksen ja näihin olisin valmis satsaamaan vähän enemmän rahaa.

Viime vuoden puolella Tampereella järjestettiin Me&I:n Outlet-myynti, jossa vanhempia Miikkareita myytiin kirppishinnoin ja edellistäkin kautta sai aikalailla puoleen hintaan. Siellä sitten annoin periaatteilleni periksi ja ostin iso A:lle sileä trikoisen paidan (Harry ja Lily naamiaisissa?) ja pikku I:lle sekä tunikan (kilpparit oranssilla pohjalla) että bodyn (ilmapallo) molemmat sileää trikoota. Body on ollut vähällä käytöllä, koska ei olekaan yhtään pikku I:n värinen, mutta iso A:n paita sen sijaan on ollut kovassa käytössä. Ja värit ovat pitäneet! Nukkaakaan ei huomaa. Eli nappiostos, vaikka ensin epäilin! Ja nämä kaikki oli Outlet-myynnissä 5€/kpl. Olen erittäin tyytyväinen.

Eniten olen tykästynyt Me&I:n pitkäikäisyyteen. Paidat ovat usein kapeahkoa mallia olematta kuitenkaan epämiellyttävän kireitä. Tämä mahdollistaa aikaisen käyttöönoton hihoja vain kääntämällä ja näin yksi koko menee ainakin sen kahden koon ajan. Jooga- ja haaremihousut ovatkin aivan omaa luokkaansa. Kaikissa (ainakin melkein) on vyötäröllä kiristysmahdollisuus kumppareilla ja lahkeiden pitkät kapeat resorit estävät pitkiäkään lahkeita valumasta kantapään alle. Eli jälleen voi aika huoletta ostaa normaalia kokoa isommat housut ja silti ottaa heti käyttöön. Jos siis materiaali vain on hyvä, eikä kulahda heti ensimmäisen kuukauden aikana, ei 30 € ole ollenkaan paha hinta hyvistä housuista. Ketjuliikkeistä olen ostanut iso A:lle collareita hintaan 9,95-14,95 €, joten aika samoihin pääsee, kun vertaa käyttöikää.

Olen ollut todella kriittinen lasten merkkivaatteiden suhteen ja mielestäni on aivan älytöntä ostaa lapsille kalliita (ja epäkäytännöllisiä) vaatteita, joita sitten hetki pidetään. Etenkin vauvojen kohdalla tämä on mielestäni pönttöä. Käyttöikä on kuitenkin muutama kuukausi. Vielä älyttömämpää on ostaa merkkivaatteita merkin takia. Facebookin merkkivaatekirppareita seuranneena saan joskus päänsärkyä siitä, että ihmiset myyvät kulahtaneita vaatteita uusien ketjuliikevaatteiden hintaan ja kalliimmallakin. Kunto ei määrää hintaa, vaan niskalappu. Ei se "laatu" paljon lohduta, kun ulkonäkö on aivan järkyttävä. Ei sillä, että minulle olisi hirvittävän tärkeää, minkä näköisissä vaatteissa lapseni hyppivät kuralätäköissä. Elämä saa näkyä vaatteissakin, mutta pointti on siinä, että en halua maksaa kuluneesta vaatteesta 15 €. Samalla olen miettinyt, että haluanko maksaa uutena yli 20 €, jos parin kuukauden päästä vaate näyttää ihan samalta kuin se puolet halvempi paita. En ole niin kuosien perään, että alkaisin niistä maksaa. Etenkään, kun ei sitä rahaa siellä lompakossa nyt ihan liikaa ole.

Nyt sitten vielä siihen juuri hakemaani pakettiin. Olen todella iloinen, että iso A valitsi itselleen ne joogat! Aivan ihanat ja pirteän väriset! Juuri passelisti kasvuvaraa ja menevät varmasti pitkään. Materiaali on myös aivan ihana kesää ajatellen. Kissapöksytkin ovat aivan ihanat, mutta käyttöön pääsevät vasta myöhemmin keväällä aikaisintaan. Pikku I kun ei ole vielä edes siirtynyt 80 senttisiinkään :) Materiaalina molemmissa on italian fleece, eli ohut college. Materiaali ei ole minulle tuttu, joten tässä nyt jännätään, millaiseksi housut menevät. Iso A:n housuja en saanut vielä edes pestyä, kun ne ovat olleet koko ajan pojalla jalassa! Tänäkin aamuna erikseen pyysi saada ne :)

Me&I on siis saant myytyä minulle nuo perusvaatteet, lähinnä joogamalliset housut. Niihin tulen varmasti jatkossakin satsaamaan, ajatuksella yhdet per koko. Näitä voisin myös käytettynä ostaa vähän halpishousuja kalliimmalla. Niin kivat perushousut malliltaan ja parasta juuri se hehkuttamani käyttöikä.Seuraavassa postauksessa luvassa sitten herkuttelua niin makean kuin suolaisenkin ystäville! Ja kuvia, jotka on otettu ihan oikealla kameralla! Tosin, edelleen minun ottamiani, joten älkää pidätelkö hengitystä ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti