lauantai 31. elokuuta 2013

Aamuaskartelu

Pikku-I on pääsääntöisesti aamuvirkku ja useimmiten aamumme alkaa jo kuudelta. Poikkeuksia toki on, onhan neidillä ikää vasta vajaat neljä kuukautta. Iso-A:kin herää nykyään melko aikaisin, mutta useimmiten nousen pikku-I:n kanssa ihan kahden. Aamulla onkin aikaa pohtia yhtä jos toista ja aika usein mielessä pyörii "mitä tänään tehtäisiin". Iso-A on jo iso poika, joka kaipaa virikkeitä eri tavalla kuin vaikkapa vuosi sitten. Olen myös pistänyt merkille, että hän kaipaa jonkinlaista tavoitteellista touhua, vai miksikä sitä nyt kutsuisi. Vaikka kekseliäs poika onkin, äidiltä on viime aikoina vaadittu melkoista mielen notkeutta ja sitähän ei kyllä luonnostaan ole :)

Tänä aamuna mieleeni muistui eräs lelu tai aktiviteettihärpäke, jota jo kauan sitten himoitsin iso-A:lle, mutta se ei vielä silloin ollut oikein ajankohtainen ja unohtui sitten. Kyseessä siis Pujotteluhelmet. (Aivan ihana verkkokauppa, josta varmasti kotiutuu meille yhtä sun toista, vähintäänkin askarteluideoita). Siitä se ajatus sitten lähti. Askeleet johtivat askartelulaatikolle ja sieltä mukaan kontaktimuovia, erivärisiä papereita ja sakset. Siksak ja kohta olikin pojalla kasa neliöitä, ympyröitä ja kolmioita.


Kuvasta puuttuu osa, sillä ne ovat iso-A:n taskussa päiväunikavereina :)

Ensin ehdotin pojalle, että voisi vaikka pinota kaikki samanväriset muodot yhteen kasaan, mutta pian huomasin olevani vain hidaste iso-A:n touhuille. Hän alkoi välittömästi itse keksiä erilaisia "sääntöjä" joiden mukaan lajitella muodot omiin pinoihinsa järjestelmällisesti. Iso-A:n kommentti lopuksi oli "minä näittä tykkään" :)

Tällä kertaa siis osui ja upposi.

P.S.Minä Itse -verkkokaupan omistajat pitävät myös äärimmäisen mielenkiintoista blogia!

2 kommenttia:

  1. "aktiviteettihärpäke" on aivan loistava määritelmä suurimmalle osalle verkkokauppamme tuotteista! :)

    VastaaPoista